Työkertomuksia ja Q&A

Millaista on työskentely Farentalla? (Q&A)

Farentalla työskentelee noin 400 lääkealan ammattilaista. Suurin osa heistä toimii farmasistin tehtävissä apteekeissa ympäri Suomen ja osa työskentelee lääketeollisuuden asiantuntijatehtävissä, joissa palvelemme lääkeyrityksiä kliinisistä tutkimuksista aina myyntiin ja markkinointiin.

Millaista työskentely Farentalla sitten on? Kokosimme yhteen pakettiin muutamia kysymyksiä vastauksineen. Jos jokin asia mietityttää, ole rohkeasti yhteydessä rekrytointipäällikkö Mira Järviseen puh. 010 4398 246 ja rekrytointi@farenta.fi

1. Voiko Farentalla saada vakituisen työsuhteen?

Kyllä. Suurin osa farentalaisista työskentelee kuukausipalkkaisina vakituisina työntekijöinä. Tarjoamme työntekijöillemme vakituisen työsuhteen edut joustavuutta unohtamatta.

2. Miten vaihtelevaa apteekkifarmaseutin työ on Farentalla?

Osa apteekkifarmasisteistamme työskentelee vuosia samassa apteekissa ja osa kiertelee jatkuvasti eri apteekkitoimipisteissä nauttien eri apteekkiympäristöjen tuomasta vaihtelusta. Huomioimme aina parhaamme mukaan työntekijöidemme toiveet vuorosuunnittelussa, joten sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhösi.

Osa farentalaisista tekee myös keikkatyötä, mikä on loistava mahdollisuus esimerkiksi osa-aikaista työtä etsiville henkilöille. Keikkailu tarjoaa myös mahdollisuuden työskennellä kesäaikaan vaikkapa mökkipaikkakunnalta käsin.

3. Kuinka pääsen töihin lääketeollisuuteen, kun minulla ei ole sieltä aiempaa työkokemusta?

Yksi esimerkki koulutustarjonnastamme on lääketeollisuuden Farmijoukkue. Farmijoukkue on suunnattu henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta lääketeollisuudesta, mutta joilla on palava into päästä tutustumaan lääketeollisuuden maailmaan. Farmijoukkueessa työntekijät pääsevät tutustumaan lääketeollisuuden tehtäviin alan huippuasiantuntijoiden ohjauksessa ja joukkue tarjoaa mahdollisuuden edetä assistenttitason tehtävistä aina asiantuntijatehtäviin saakka.

Tarjoamme lääkeyrityksille Suomen kattavimman palveluvalikoiman, mikä tarkoittaa työntekijöillemme todella monipuolisia uramahdollisuuksia lääketeollisuudessa. Lääketeollisuuden asiantuntijamme työskentelevät mm. tutkimusten, lääketurvan, myyntilupien, myynninedistämisen ja Market Access -tehtävien parissa.

4. Millaisia koulutusmahdollisuuksia Farentalla on?

Nykyajan apteekkifarmasistin työ on monipuolista, mielenkiintoista ja haastavaa.  Apteekkifarmasistien koulutuspäällikkömme Marianne Lehtovaara kertoo videolla apteekkifarentalaisten koulutusmahdollisuuksista. Katso video tästä!

5. Millaisia työsuhde-etuja Farentalla on?

Farentalaisten työsuhde-etuihin kuuluvat työterveyshuolto, lounas- ja kulttuurisetelit, mukavia vapaa-ajan tapahtumia sekä laaja ja rautainen ammatillinen verkosto.

6. Miten Farenta eroaa muista alan työnantajista?

Farentan ja Oriolan yhteistyö on avannut lääkealan ammattilaisille yhden talon sisällä alan monipuolisimmat työmahdollisuudet apteekeissa, lääketeollisuuden asiantuntijatehtävissä ja lääkejakelussa. Yhteistyömme Oriolan kanssa avaa työntekijöillemme lukuisia ovia mukaan lukien tehtävät lääkejakelussa ja Ruotsissa Oriolan Kronans Apotek -ketjulla. Työhyvinvointi on meille tärkeä asia. Katso Farentan toimitusjohtaja Mikko Veräjänkorvan ja Oriolan HR Business Partner Heidi Kempaksen juttutuokio tästä.

Me tarjoamme työntekijöillemme joustavuutta, monipuolisia toimenkuvia ja kehittymismahdollisuuksia.

Tervetuloa Farentalle!

Market Access -tehtävissä pääsee oppimaan jatkuvasti uutta

12.3.2018

”Aloitin Farentalla apteekkifarmaseutin tehtävissä syyskuussa 2017. Aluksi tein muutaman vuoron viikossa proviisorin opintojeni ohella. Marraskuussa siirryin Market Access -tiimiin, jossa työskentelen tällä hetkellä kahdesti viikossa satunnaisten apteekkityövuorojen lisäksi.  

Farentan tarjoamat työmahdollisuudet ovat monipuolisia ja tehtäviltään erilaisia, joten ne sopivat hyvin haluuni laajentaa osaamistani ja ymmärrystäni terveydenhuoltoalalla.  Olen saanut lyhyessä ajassa työskennellä useammassa eri apteekissa, ja tämän myötä olen myös saanut lisää varmuutta omaan tekemiseen. Yksi suurimmista syistä hakea Farentalle oli mahdollisuus vaikuttaa omiin työmääriin ja -vuoroihin. Tämä on minulle erityisen tärkeää, sillä opiskelen edelleen töiden ohella.

Olen aiemmin ollut yhden kesän ajan korkeakouluharjoittelijana lääkkeiden hintalautakunnassa. Päästessäni Farentalle työhaastatteluun kerroin olevani myös kiinnostunut Market Access -tehtävistä. Tiimissä sattui olemaan tarve Officerille ja toisen haastattelun jälkeen sainkin paikan.

Officerin työssä pääsee oppimaan hinta- ja korvattavuushakemusten laatimista, sairaalatarjousten käsittelyä ja kaikkea muuta mitä liittyy Market Access tehtäviin. Alussa lähdetään liikkeelle suppeammista asioista, mutta tehtäväkenttä laajenee kokemuksen ja osaamisen karttuessa.

Market Access -työ on mielenkiintoista ja laaja-alaista. Tässä työssä omaa osaamista pystyy hyödyntämään monipuolisesti. Toimenkuvaani on tähän mennessä kuulunut hinta- ja korvattavuushakemusten tekoa. Työ vaatii ennen muuta tarkkuutta, huolellisuutta ja kykyä suodattaa olennaisimmat seikat suuresta määrästä tietoa.

Minua kiinnostavat korvattavuusprosessit ja niihin liittyvät seikat, kuten kustannusvaikuttavuus. Työssä on tärkeää pitää itsensä ajan tasalla nopeiden muutosten keskellä, ja koenkin oppivani koko ajan uutta. Työ vaatii myös hyviä asiakaspalvelutaitoja, sillä Market Access -tiimissä tehdään töitä suoraan asiakasyritysten kanssa.

Farenta on ollut joustava työnantaja. Olen saanut joukon todella mielekkäitä ja monipuolisia työtehtäviä. Minua tuetaan tiimissämme todella hyvin, kaikilta saa apua ja työtehtäviin perehdytetään huolella. Tulevaisuudessa saatan jatkaa opiskeluja terveystaloustieteiden parissa. Voinkin hyvin nähdä itseni myös 5 vuoden kuluttua työskentelemässä hinta- ja korvattavuusasioiden parissa.”

Sofia Parviainen,
Market Access Officer

Tutustu Market Access -tiimiin tästä.

Apteekkiharjoittelussa Ruotsissa

24.1.2018

”Kuulin ensimmäisen kerran mahdollisuudesta suorittaa farmaseutin opintoihin kuuluva harjoittelujakso Ruotsissa osallistuessani Farentan toisen vuoden opiskelijoille suunnattuun tilaisuuteen Glo Hotellissa. Tilaisuudessa Farentan rekrytointipäällikkö Liisa Haapakoski kertoi Farentan ja Oriolan yhdistymisen tuovan Farentan työntekijöille entistäkin monipuolisempia työmahdollisuuksia, kuten mahdollisuuden työskennellä Oriolan Kronans Apotek -ketjun apteekeissa Ruotsissa.

Hain syksyllä 2017 mukaan Farentan kolmannen vuoden opiskelijoille suunnattuun koulutusputkeen, jota jatkan opintojeni ohella aina farmaseutiksi valmistumiseeni asti. Liisa Haapakoski kertoi minulle koulutusputken haastattelussa mahdollisuudesta päästä harjoitteluun Ruotsiin ja kannusti tarttumaan rohkeasti tilaisuuteen. Olin haastatteluajankohtana suorittamassa ensimmäistä harjoitteluani Söderkullan apteekissa, jossa sain jo hieman kokemusta ruotsin kielellä työskentelystä. Ajatusta hetken mietittyäni päätin, että nyt oli hyvä hetki niin sanotusti hypätä altaan syvään päähän ja opetella ruotsin kieli kunnolla.

Nyt olen parhaillaan suorittamassa harjoittelujaksoa Ruotsissa Uppsalassa Oriolan Kronans Apotek ‑ketjun apteekissa. Harjoittelu on vastannut hyvin odotuksiani ja ollut paikoin jopa odotettua helpompaa. Työkaverini ovat olleet mukavia ja avuliaita ja kielitaitoni kehittyessä olen myös oppinut neuvomaan asiakkaita monipuolisemmin. Ruotsin lääkekorvaussysteemi on tullut yksinkertaisuutensa vuoksi nopeasti tutuksi, ainakin päällisin puolin. Farmaseutin työ on kokemukseni mukaan Ruotsissa pitkälti samankaltaista kuin Suomessa. Joitakin eroja kuitenkin löytyy. Esimerkiksi itsehoitopuolella lääkeneuvonnasta vastaa lähinnä tekninen henkilökunta, joten farmaseuttien ja proviisoreiden työ on painottunut enemmän reseptipuolelle. Toisaalta taas reseptilääkkeiden hyllytyksestä vastaa farmaseuttinen henkilökunta. Apteekkien välillä voi kuitenkin olla paljonkin eroja. Olen harjoittelun aikana työskennellyt lähinnä reseptitiskin takana ja oppinut siten paljon kieltä ja lääkeneuvontaa. Lisäksi olen välillä käynyt itsehoitopuolella ja auttanut lääketoimitusten vastaanottamisessa ja hyllyttämisessä.

Aloitan kesätöissä Farentalla heti farmaseutiksi valmistumiseni jälkeen keväällä 2018. Uskon, että monessa eri apteekissa työskentely kasvattaa alan tuntemusta ja ammattitaitoani. En tiedä vielä, haluanko luoda uraa apteekissa vai hakeutua tehtäviin esimerkiksi lääketeollisuuden puolelle. Farentan tarjoamat työmahdollisuudet vaikuttavat kuitenkin lupaavilta.”

Aarni Velhonoja
3. vuoden farmaseuttiopiskelija

Farmaseutin työtä lähes 30 vuoden kokemuksella

17.2.2017

”Olen paljasjalkainen stadilainen ja valmistuin farmaseutiksi vuonna 1989 Helsingin Yliopistosta. Pääsin työelämään kiinni heti valmistumiseni jälkeen, kun aloitin työskentelyn eräässä Helsingissä sijaitsevassa apteekissa. Työskentelin reilun 20 vuoden ajan kolmessa eri apteekissa farmaseutin tehtävissä.

Vuonna 2011 silloisen apteekkityönantajani taloustilanne heikkeni ja minun täytyi etsiä itselleni nopeasti uusi työpaikka. Olin kuullut Farentasta jo aiemmin ja päätin hakea Farentalle töihin. Ajatuksenani oli työskennellä Farentalla yhden kesän ajan ja etsiä sitten töitä toisaalta. Yllätyin kuitenkin siitä, miten paljon pidin Farentalla työskentelystä ja sainkin mahdollisuuden jäädä vakituiseksi työntekijäksi. Nyt olen työskennellyt farentalaisena jo viisi vuotta.

Ensimmäisinä vuosina työskentelin useissa Farentan asiakasapteekeissa. Kiertely toi pitkälle työuralleni mukavaa vaihtelua, kun sain nähdä uusia apteekkeja ja erilaisia työtapoja. Syksyllä 2016 minulle tarjoutui mahdollisuus alkaa työskennellä säännöllisesti vain yhdessä asiakasapteekissa. Olin tehnyt apteekkiin jo aiemmin työvuoroja ja viihdyin siellä hyvin, joten otin tarjouksen vastaan.

Tulevaisuuden suunnitelminani on kehittyä vielä paremmaksi apteekkifarmaseutiksi Farentan palveluksessa. Vapaa-ajallani harrastan kesäisin pyöräilyä ja talvisin laskettua. Olen ollut myös yli kymmenen vuotta mukana Farmasialiiton yhdistystoiminnassa. Työvuorojen ja vapaiden sopiminen on ollut joustavaa, mikä onkin ehdoton Farentan vahvuus työnantajana. Työskentely farentalaisena on sujunut helpommin kuin osasin aluksi kuvitella ja ennakko-odotukseni ovat täyttyneet loistavasti!”

-Maarit Multamäki

Koulutusputkesta lääketeollisuuden moniosaajaksi

17.2.2017

”Tammikuussa 2005 iskin silmäni Farentan houkuttelevaan sähköpostimainokseen, jossa kerrottiin keikkaluontoisista apteekkifarmasistin tehtävistä. Seuraavassa kuussa lähdinkin jo parin kuukauden apteekkikeikalle Satakuntaan. Ihastuin kovasti ”reissufarmaseutin” työhön ja päädyin sitä kautta Farentalle vakituiseksi työntekijäksi.

Työskenneltyäni usean vuoden ajan apteekkifarmaseutin tehtävissä halusin nähdä, mitä muuta alalla on tarjottavana. Olin jo pitkään haaveillut lääketeollisuudessa työskentelystä, mutta teollisuuden tehtäviin hakeminen tuntui vaikealta ilman aiempaa työkokemusta. Vuonna 2009 Farentalla käynnistettiin ensimmäistä kertaa lääketeollisuuden koulutusputki, johon minut valittiin mukaan. Olin tästä todella innoissani ja koulutusputki osoittautuikin aivan loistavaksi tilaisuudeksi urakehityksen kannalta. Kouluttauduin apteekkitöiden ohella ensin myyntilupa- ja myöhemmin lääketurvatehtäviin. Vuonna 2011 aloitin työskentelyn kokoaikaisesti lääketeollisuuden tehtävissä ja sillä tiellä olen edelleen.

Kaksitoistavuotisen Farenta-urani aikana minulle ovat tulleet tutuiksi lääketurva- ja myyntilupatöiden lisäksi laadunvarmistus- ja lääkeinformaatiotehtävät, käännöstyöt sekä lääketukkukaupan vastuunalaisen johtajan toimi. Tällä hetkellä työskentelen lääketurva-asiantuntijana.

En ole asettanut selkeitä tavoitteita uralleni, vaan koulutusputken myötä yksi tehtävä on johtanut toiseen. Haluan kannustaa kaikkia urakehityksestä kiinnostuneita tarttumaan rohkeasti tarjottuihin tilaisuuksiin ja muistuttaa, että epämukavuusalueella käymistä ei kannata pelätä, sillä siellä sitä kehitystä vasta tapahtuukin. Kaikkein motivoivinta työurallani onkin ollut uuden oppiminen ja jatkuva itsensä kehittäminen.”

-Terhi Taveras

Keikalla Ivalossa

10.2.2017

"Kolmas kerta toden sanoo – kivaa oli apteekkikeikalla Ivalossa jälleen!

Sunnuntaina lentokentällä puolenpäivän jälkeen pakkanen puraisi poskesta ja toivotti tervetulleeksi Ivalon valkeisiin maisemiin. Vielä oli muutama tunti päivänvaloa jäljellä, joten kävin nappaamassa muutaman kuvan heti sen jälkeen, kun olin saanut asettauduttua Airbnb-huoneeseeni.

Maanantaina aamulla alkoi työskentely apteekissa, jonka mukavan leppoisa henkilökunta sai tuntemaan itsensä heti osaksi porukkaa. Helsingin hektisyys kaikkosi mielestäni välittömästi – asiat kun hoituvat täällä ihan yhtä mallikkaasti rauhallisemmallakin tyylillä.

Asiakkaita Ivalon apteekkiin löytyy joka puolelta maailmaa ja harvinaiseksi käynyttä saameakin olen saanut onnekseni kuunnella livenä. Monikielisyys on siis todella valttia, vaikka hyvin Ivalossa vielä suomella ja englannillakin pärjää.

Lapissa välimatkat ovat pitkiä. Tämän vuoksi apteekilla on erityinen systeemi, jolla turvataan kauempanakin asuvien asukkaiden lääkehoidon asianmukainen toteutuminen. Lääkepaketteja lähetetään päivittäin niin postin kuin matkahuollonkin välityksellä ja lääkeneuvonta hoituu tällöin sujuvasti puhelimitse.

Kyllä tällainen etelän hetelmä viihtyy pohjoisessakin varsin hyvin. Täällä ei ole kiire mihinkään ja se tässä upean luonnon lisäksi onkin ihan parasta."

-Sofia Pihlaja

CV-pankki

Lisää tietosi lääkealan CV-pankkiin!

Farenta etsii aktiivisesti työntekijöitä apteekkien ja lääkeyritysten tarpeisiin lääkealan oman CV-pankin osaajajoukosta.

Lisäämällä ansioluettelosi CV-pankkiin varmistat, että lääkealan halutuimmat työpaikat ovat ulottuvillasi.

Kysy lisää!

Kysy chatista esim. työmahdollisuuksista.

 • Apteekki
 • Puh. 010 4398 222
  (ei vastaanota tekstiviestejä)
 • apteekki@farenta.fi
 • Lääketeollisuus
 • Puh. 010 4398 230
  (ei vastaanota tekstiviestejä)
 • info@farenta.fi
 • Farentaverkko
 • Puh. 010 4398 220
 • farentaverkko@farenta.fi

Toimipisteet

 • Espoo
 • Orionintie 5, 02200 Espoo
 • Kuopio
 • Puijonkatu 22 B, 70100 Kuopio
 • Varsova, Puola
 • Chmielna 132/134, 00-805, Warszawa