Proviisorin monipuoliset urapolut Farentalla

Posted on May 15, 2019

Farenta_Maria_proviisori_farenta.fi.jpg#asset:640

Maria Lukka on koulutukseltaan proviisori. Maria on työskennellyt Farentalla nyt runsaan kahden vuoden ajan. Tällä hetkellä hän työskentelee Turun seudulla apteekissa proviisorin sijaisena.

Maria on työskennellyt Farentan kautta lähes 50 apteekissa eri puolilla Suomea ja eri maakunnassa. ”Työskentely Farentan kautta apteekkifarmaseuttina ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että työntekijän toimipiste vaihtuu tiuhaan. Farentan kautta on mahdollista työskennellä vain yhdessä apteekissa, keikkailla lähialueella tai kauempanakin tai tehdä osa-aikaista apteekkifarmaseutin työtä ja työskennellä lisäksi osan ajasta esimerkiksi lääketeollisuuden parissa. Työtehtäviä voi toivoa oman elämäntilanteen ja omien kiinnostuksen kohteiden mukaan”, Maria kertaa.

Maria opiskeli farmaseutiksi ja proviisoriksi Kuopiossa. Hän osallistui opiskeluaikana Farentan järjestämään koulutustilaisuuteen, joissa kerrottiin työskentelymahdollisuuksista Farentan kautta. Ajatus hakea Farentalle töihin syntyi jo varhain opintojen alkuvaiheessa. Opiskelujen aikana Maria haaveili saavansa kokemusta erilaisista työympäristöistä.

Maria aloitti työskentelyn Farentalla viimeistellessään proviisoriopintoja. Hän työskenteli aluksi Kuopiosta käsin. Hän teki paljon reissutöitä eri maakunnissa, mutta työskenteli myös Savon alueella. Syksyllä 2017 Maria muutti pääkaupunkiseudulle, sillä hän aloitti yliopistossa aikuisopettajan pedagogiset opinnot.

”Farmaseutin työn puolesta ei tarvinnut murehtia, sillä Farentalla oli minulle alueella heti tarjota farmaseutin tehtäviä myös asuinpaikkakuntani lähistöllä. Opiskelujeni vuoksi en voinut työskennellä kokoaikaisesti, mutta tämä ei ollut este työskentelylle Farentalla. Työkuviot ovat sujuneet jouhevasti. Alkuun minulla oli tuntityöntekijänä valinnanvapaus töiden suhteen; kun opintojen suhteen oli väljempää, tein enemmän töitä. Kun taas tehtävien deadlinet meinasivat paukkua, en ottanut kovin paljon tunteja vastaan. Itselleni tällainen freelancer-tyyppinen työskentely on ollut todella mukavaa vaihtelua”, Maria kertoo.

Farmasian ja pedagogisten opintojen lisäksi Maria on myös suorittanut personal trainer -tutkinnon, ajatuksissa se, että voi näin auttaa monipuolisemmin ihmisiä myös apteekkityössä. ”Olen aina ollut liikunnallinen ja halunnut korostaa liikkumisen merkitystä sekä edistää muutenkin terveellisten elintapojen toteutumista arjessa. Liityimmekin innostuksestani nykyisessä apteekissamme Liikkujan apteekki -konseptiin. Sen tuomien erilaisten materiaalien ja toimintatapojen avulla olemme pystyneet välittämään liikkumisen tärkeyttä asiakkaille ja antamaan heille konkreettisia välineitä kohti terveempää elämää. Näin olemme saaneet kokonaisvaltaisemmin autettua asiakkaitamme, mikä on näkynyt myös positiivisena palautteena. Farenta on edesauttanut minua myös tässä, sillä olen yrityksen kautta saanut suorittaa apteekin liikuntapalveluiden kehittämiseen tähtäävän koulutuksen”, Maria summaa erilaisista opinnoista ja työkokemuksesta syntyvää synergiaa.

Maria kokee, että pedagogiset opinnot ovat kasvattaneet hänet proviisorin rooliin. Työskentely erilaisissa apteekeissa ja työyhteisöissä on antanut hyvää perspektiiviä työhön, auttanut ymmärtämään ja arvostamaan erilaisia toimintatapoja sekä antanut eväitä myös esimiestyöhön.

Maria suosittelee Farentaa työpaikkana kaikille terveyden- ja hyvinvoinnin toimialasta kiinnostuneille!

Hae töihin

Hae töihin lääkealan huippuporukkaan!

Oriolan Farenta-henkilöstöpalvelujen tiimi etsii aktiivisesti työntekijöitä apteekkien ja lääkeyritysten tarpeisiin. Täyttämällä apteekkityön hakulomakkeen tai päivittämällä tietosi lääkealan osaajien CV-pankkiimme varmistat, että kiinnostavat työmahdollisuudet löytävät oikean tekijän.

Hae apteekkityöhön
Lisää CV