Takaisin apteekkiin farentalaisena

Posted on November 15, 2018

Marjo_Vainio_Farenta.fi.jpg#asset:573


Takaisin apteekkiin farentalaisena - Marjo Vainio palasi farentalaisena osa-aikaisesti apteekkityöhön. Marjo tekee farmaseutin töitä iltaisin ja viikonloppuisin oman päivätyön ohella. Lue Marjon innostava tarina.

Vetääkö sinulla veri takaisin apteekin asiakaspalvelutyöhön, vakituisesti- tai osapäiväisesti?
Farentalla alkaa uusi farmaseuteille ja proviisoreille suunnattu Takaisin apteekkiin -koulutus, jonka kautta paluu apteekin asiakaspalvelutyöhön sujuu mutkitta. Hakuaika on 16.-31.12.2018. Lue lisää: https://www.farenta.com/toihin

Kuka olet?

Olen Marjo Vainio, Anja annosjakelupalvelussa toimiva asiakkuuspäällikkö.

Mistä valmistuit farmaseutiksi?

Valmistuin farmaseutiksi 1991 Kuopion yliopistosta.

Mikä sai sinut hakeutumaan alalle?

Päätin yläasteella, että haluan töihin apteekkiin. Ihailin paikallisapteekin valkotakkisia farmasisteja. Lukion jälkeen hakeuduin teknisen apulaisen työhön samaan paikallisapteekkiin jotta saisin pisteitä farmaseuttiopintoja varten.

Missä kaikkialla olet tehnyt farmaseutin työtä?

Olen työskennellyt apteekeissa, Apteekkariliiton lääkevalmisteiden tiedostossa ja PharmaServicen Anja annosjakelussa.

Mikä sinua on innostanut eniten farmaseutin työssä?

Työn monipuolisuus.

Missä työskentelet nyt?

Toimin asiakkuuspäällikkönä Anja annosjakelussa. Koulutan ja opastan asiakasapteekkeja annosjakelupalvelussa. Huolehdimme yhdessä farmaseuttien kanssa, että palvelumme toimii ja apteekki saa kaiken mahdollisen avun kaikkeen koneelliseen annosjakeluun liittyvissä kysymyksissä.

Mikä sai sinut aikanaan vaihtamaan apteekkityön muuhun?

Halusin kokeilla myös muuta, lisäksi siinä vaiheessa tyttäreni oli pieni ja halusin tehdä vain päivätyötä.

Miksi kiinnostuit paluusta apteekkifarmaseutin työhön?

Olen todennut, että ala on muuttunut paljon. Jotta voin toimia meidän asiakasapteekkien tukena, on tärkeää ymmärtää apteekkikenttää ja muutoksia, mitä viime vuosien aikana on tapahtunut. Käytännön työssä asiat selkenevät paljon paremmin, kun vain lukemalla. Minulla on nykyisin paljon enemmän vapaa-aikaa kuin silloin, kun perheemme eli ruuhkavuosia. Halusin palata takaisin tuntitöihin apteekkiin, jotta saisin apteekkifarmaseutin ammattiosaamisen takaisin.

Mikä uudelleenkouluttautumisessa on ollut mielenkiintoisinta?

Mielenkiintoista on muutosten määrä ja varsinkin viime vuosina tapahtunut kehitys. Mielenkiintoista on myös, miten jotkut asiat ovat säilyneet ennallaan.

Mitkä asiat ovat muuttuneet vuosien kuluessa?

Digitalisoituminen on vaikuttanut paljon myös apteekkifarmaseutin työhön. Muun muassa apteekkien käyttämät tietokoneohjelmat ja sähköiset reseptit ovat minulle uusia ja haluan oppia käyttämään niitä.

Millaisen kannustuksen annat alalle paluuta harkitsevalle?

Suosittelen lämpimästi paluuta apteekkityöhön. Itse työskentelen päivätyön rinnalla tuntitöissä apteekissa, jossa on todella mukava ilmapiiri ja mukavia asiakkaita. Olen todella mielissäni paluusta apteekkityöhön ja kuulemma innostus näkyy myös ulospäin!

Hae töihin Farentalle

Hae töihin lääkealan huippuporukkaan!

Farenta-henkilöstöpalvelun tiimi etsii aktiivisesti työntekijöitä apteekkien ja lääkeyritysten tarpeisiin.

Täyttämällä apteekkityön hakulomakkeen tai päivittämällä tietosi lääkealan osaajien CV-pankkiimme varmistat, että kiinnostavat työmahdollisuudet löytävät oikean tekijän.

Kaikki avoimet työpaikat ja hakeminen niihin täältä >>

Hae apteekkityöhön ketterästi
Hae avoinna oleviin tehtäviin