Työskentelen apteekissa jatko-opintojen ohessa joustavasti

Posted on January 28, 2022

Farenta-tyontekijatarina-Auri-1200x1200.jpg#asset:896


”Apteekkityössä yksi parhaista asioista on työpäivien vaihtelevuus ja uuden oppiminen.”

Olet osallistunut Farenta-henkilöstöpalveluiden koulutusputkeen, jossa farmasian opiskelija pääsee tutustumaan monipuolisesti apteekkifarmaseutin työssä tarvittaviin taitoihin. Millainen kokemus koulutus oli?

Osallistuin koulutusputkeen keväällä 2021, jolloin se toteutettiin pääosin etäyhteyksin. Sain koulutuksessa monia hyviä oppeja, joita pääsin hyödyntämään heti valmistumiseni jälkeen, kun aloitin farmaseutin työt apteekissa. Myynnin ja apteekkiarjen perusasioiden kertaus ennen töiden aloittamista vahvisti ammatti-identiteettiäni ja kasvatti itseluottamustani. Koulutuksessa pääsin myös tutustumaan alan monipuolisiin tehtäviin jo ennen farmaseutiksi valmistumistani. Olin esimerkiksi muutaman viikon ajan töissä Anja-annosjakelun lääkelogistiikassa ja tavaranpurussa.

Mistä asioista nautit työskennelläsi apteekkifarmaseuttina Farenta-henkilöstöpalveluissa?

Vuokrafarmaseuttina työskentely tarjoaa minulle mahdollisuuden tutustua moniin erilaisiin työyhteisöihin ja kasvattaa laaja ammatillinen verkosto. Nautin mahdollisuudesta työskennellä yhdessä apteekissa tai kiertää useammissa apteekeissa oppien ja kokien koko ajan uutta. Kesäisin oman lisänsä työhön tuo keikkailumahdollisuus; mikä onkaan mukavampaa kuin lähteä pääkaupunkiseudulta muutamaksi viikoksi töihin esimerkiksi apteekkiin Keski-Suomessa.

Kuvaile päivääsi!

Useimmiten työvuoroni ovat arkipäivisin klo 8–18 välillä. Tällä hetkellä työskentelen vaihtelevasti noin viidessä apteekissa, joissa palvelen asiakkaita niin resepti- kuin itsehoitopuolen asioissa. Kuluneen reilun puolen vuoden aikana olen oppinut tuntemaan työyhteisöt hyvin ja onkin ihanaa päästä vaihtamaan kuulumisia eri apteekkien kollegoiden kanssa.

Apteekkityössä yksi parhaista asioista on työpäivien vaihtelevuus ja uuden oppiminen. Vuokrafarmaseuttina pääsen kehittämään ammattitaitoani jatkuvasti monipuolisten apteekkien työympäristöjen ja asiakaskuntien mukaan.

Miten hyödynnät asiantuntijuuttasi työssäsi?

Hyödynnän asiantuntijuuttani työssäni jatkuvasti niin lääkeneuvonnan kuin itseni kehittämisen puolesta. Koen kehittyneeni valmistumiseni jälkeen farmaseuttina merkittävästi. Seuraan myös tiiviisti Oriolan digipalveluiden ja Farentaverkontiedotteita ja webinaareja, jotta pysyn kärryillä alan ajankohtaisista asioista.

Mitä terveys tarkoittaa sinulle?

Minulle terveys tarkoittaa laaja-alaista kokonaisuutta, joka koostuu yksilön hyvinvoinnista ja elämän eri osa-alueiden tasapainosta.

Mistä saat energiaa?

Saan energiaa ulkona liikkumisesta, läheisteni kanssa olosta sekä musiikista.

Haluaisitko sanoa jotain tuleville työkavereillesi?

Toivottavasti tavataan mahdollisimman monen tulevan farmaseutin kanssa tulevaisuudessa!

Katso avoimet työpaikasta sivuiltamme ja hae töihin huippuporukkaan täältä.


Auri, farmaseutti Oriolan Farenta-henkilöstöpalveluissa

Koulutus: farmaseutin tutkinto Helsingin yliopistosta (2018-2021), proviisorin tutkinto kesken

Valokuva: kuvapankki

Hae töihin Farentalle

Hae töihin lääkealan huippuporukkaan!

Farenta-henkilöstöpalvelun tiimi etsii aktiivisesti työntekijöitä apteekkien ja lääkeyritysten tarpeisiin.

Täyttämällä apteekkityön hakulomakkeen tai päivittämällä tietosi lääkealan osaajien CV-pankkiimme varmistat, että kiinnostavat työmahdollisuudet löytävät oikean tekijän.

Kaikki avoimet työpaikat ja hakeminen niihin täältä >>

Hae apteekkityöhön ketterästi
Hae avoinna oleviin tehtäviin