Lääkevarmennusjärjestelmä tulee – oletko valmis?

Posted on June 15, 2017

Järjestimme 7.6.2017 asiakkaillemme aamiaistilaisuuden lääkevarmennusjärjestelmästä. Tilaisuudessa aiheesta luennoi Suomen Lääkevarmennus Oy:n toimitusjohtaja Maija Gohlke-Kokkonen. Hän kertoi lääkevarmennusjärjestelmän rakentamisen etenemisestä ja sen asettamista velvoitteista lääkeyrityksille. Järjestelmä otetaan käyttöön Euroopassa helmikuussa 2019, tosin Suomessa tavoitteena on, että järjestelmä olisi toimintavalmiudessa jo marraskuussa 2018. Projekti on siis täydessä vauhdissa.

Tilaisuuden osallistujat kuulivat myös tukun näkökulman lääkevarmennusjärjestelmään Marika Launoselta, joka on IM Director Oriolan tietohallinnosta. Oriolan Suomen ja Ruotsin yhtiöt tekevät tiivistä yhteistyötä lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotossa ja projekti etenee suunniteltujen aikataulujen mukaisesti.

- Lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönotto on Oriolalle iso asia, ja on ollut todella mielenkiintoista olla mukana projektissa ensimetreiltä lähtien. Asiat etenevät suunnitelmien mukaan ja Oriola osallistuu Suomessa ja Ruotsissa pilotointivaiheeseen heti ensimmäisten joukossa, kertoo Launonen.

Asiantuntijapalvelut tukenanne muutoksessa

Lääkevarmennusjärjestelmän myötä reseptilääkepakkauksiin lisätään turvamerkinnät eli yksilöivä sarjanumero ja luvattoman käsittelyn paljastava mekanismi. Asiantuntijapalvelumme tukevat lääkeyrityksiä lääkevarmennusjärjestelmän käyttöönottoon liittyvissä muutoksissa erinomaisesti.

- Tarjoamme lääketeollisuuden asiakkaillemme Suomen laajimman palveluvalikoiman ja autamme asiakkaitamme esimerkiksi myyntipäällysmerkintöihin liittyvissä muutoksissa ja mahdollisissa pakkausmateriaalien toimittajien auditoinneissa. Kaikki  asiantuntijapalveluissa työskentelevät asiantuntijamme tekevät keskenään tiivistä yhteistyötä, minkä ansiosta voimme tarjota parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme, kertoo myyntilupatiimin vetäjä Laura Riihimäki-Lampén.

Löydät kattavasti lisätietoa lääkevarmennusjärjestelmästä Suomen Lääkevarmennus Oy:n kotisivuilta: https://www.laakevarmennus.fi/

Toivomme, että olet meihin rohkeasti yhteydessä kaikissa mieleesi tulevissa kysymyksissä!

Laura Riihimäki-Lampén
Regulatory Affairs Team Lead
010 3252 078
laura.riihimaki-lampen@farenta.fi

2017-06_laakevarmennusjarjestelma_tulee_750x460.jpg#asset:365


Kuvassa: Mikko Veräjänkorva & Maija Gohlke-Kokkonen