Luottokumppaneiden tuella uudelle liikepaikalle

Posted on April 26, 2018

Farenta teki laskelmat uuden liikepaikan asiakasvirroista ja optimaalisesta henkilöstömäärästä, kun apteekkari Helena Jalonen siirsi apteekkinsa Tampereen keskustasta Hervantaan.

Jo apteekkilupaa hakiessaan Helena Jalonen tiesi, että Tampereen rautatieaseman kupeessa sijaitseva rakennus, jossa vanha apteekki sijaitsi, tultaisiin purkamaan lähiaikoina.

Siksi suunnitelmat apteekin siirtämisestä käynnistyivät heti, kun Jalonen toukokuussa 2017 sai apteekkiluvan. Hän otti käteensä harpin ja piirsi karttaan rajat Tampereen itäisen apteekkialueen merkiksi.

- Piti toki miettiä tarkoin, mihin investoin. Päädyin Hervantaan, koska täällä on paljon asutusta, eikä alueen kauppakeskuksessa ollut apteekkia, marraskuussa 2017 ensimmäisen apteekkinsa kauppakeskus Duoon avannut Jalonen kertoo.

Estimointi mitoittaa henkilöstön oikein

Duossa käy arkisin lähes 14 000, lauantaisin noin 11 000 ja sunnuntaisin 7 000 asiakasta. Jalonen hyödynsi kauppakeskukselta saamiaan tietoja apteekin siirtoa valmistellessaan.

Tarkemmat laskelmat uuden apteekin aukioloajoista, vilkkaimmista asiointiajoista ja tarvittavasta miehityksestä laati Farenta.

- Estimointi tuotti hyvää tietoa, joka on osoittautunut oikeaksi. Esimerkiksi lauantaisin myydään paljon itsehoitolääkkeitä, ja olemme pystyneet alusta asti tarjoamaan riittävästi palvelua tällä puolella.

Alkuvaiheessa farentalaiset myös täydensivät apteekin omaa henkilökuntaa. Muita avainpelaajia apteekin siirtämisessä olivat täsmällinen kalustetoimittaja, osaava rakennusporukka ja oma aviomies, joka luotsasi koko rakennusprojektia kiinteistöalan kokemuksellaan.

- Luotettavat yhteistyökumppanit ovat olleet muutoksen valmistelussa ja toteuttamisessa ehdottoman tärkeitä, Jalonen kiittää.

Unelma kokonaisvaltaisesta palvelusta

Hervanta on Jalosen mukaan kuin oma pieni kaupunki. Se on muun muassa Teknillisen yliopiston ja Poliisiammattikorkeakoulun, opiskelijoiden, teknologiayritysten, maahanmuuttajien ja iäkkäiden alkuperäisasukkaiden koti.

- Hervantalainen on ylpeä kaupunginosastaan ja asioi mielellään täällä, Jalonen tietää.

Perinteisten apteekkipalveluiden lisäksi Jalosen Bonusapteekki tarjoaa hervantalaisille myös uusia palveluja. Apteekin sisällä, omassa huoneessa, toimii kauneushoitola, jossa annetaan hoitoja lähes päivittäin.

Jalonen haaveilee kokonaisvaltaista palvelua tarjoavasta apteekista, jossa myös henkilöstö voi hyvin.

- Suon henkilökunnalle mielelläni lomaa heidän toivominaan ajankohtina mahdollisuuksien mukaan. Talvilomat pyöritettiin Farentan avustuksella ja lauantaivuoroissakin meillä työskentelee säännöllisesti Farentan henkilö. Usein apuna on myös teknistä työvoimaa.

Kesäkaudeksi Jalonen tekee yhdessä Farentan kanssa erillisen arvion henkilöstötarpeesta. Sitä varten tarkastellaan alkuvuoden lukuja ja rakennetaan työvuorosuunnitelma, joka antaa kaikille mahdollisuuden viettää kesäviikonloppuja vapaalla.

Farentan henkilöstöpalvelut tukena muutostilanteissa

  • Estimointipalvelu: uutta liikepaikkaa varten laaditaan arvio todennäköisistä asiakasmääristä ja tarvittavasta henkilöstömäärästä
  • Optimointipalvelu: Apteekin asiakasmäärien ja reseptimäärien perusteella määritetään apteekille optimaalinen henkilöstörakenne, tunnistetaan todellinen lisähenkilöstön tarve ja laaditaan ratkaisuehdotus apteekin henkilöstömäärän tasapainottamiseksi
  • Lisätietoa: info@farenta.fi

Kuvaaja_Tomi_Aho_Bonusapteekki_12A2682_1.jpg#asset:340

Kuvaaja_Tomi_Aho_Bonusapteekki_12A2713_2.jpg#asset:339