Oriola-KD osti Farentan ja laajenee palveluissa

Posted on September 01, 2016

Oriola-KD on 1. syyskuuta 2016 ostanut 70,9 prosentin osuuden suomalaisesta lääkealan palveluyrityksestä Farentasta ja samalla sopinut oikeudesta ostaa myös jäljelle jäävä osuus. Farentan operatiivinen johto on sitoutunut jatkamaan tehtävissään ja kehittämään palveluliiketoimintaa lääkeyrityksille, apteekeille ja terveydenhuollon toimijoille yhdessä Oriola-KD:n kanssa.

Farenta on vuonna 2003 perustettu suomalainen lääkealan palveluyritys, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita lääkeyrityksille ja henkilöstöpalveluita apteekeille. Farenta palvelee vuosittain yli 100 lääkeyritystä ja 300 suomalaista apteekkia. Lähes 8 000 lääkealan työntekijää hyödyntää Farentan sähköisiä palveluita työssään säännöllisesti. Vuonna 2015 Farentan liikevaihto oli 14,6 M€, ja yrityksessä työskentelee noin 400 farentalaista.

”Farentan hankinta tukee Oriola-KD:n strategiaa kasvaa palveluissa ja laajentua terveydenhuollon markkinoilla. Farentan kattava palveluvalikoima täydentää erinomaisesti Oriola-KD:n palvelukokonaisuutta lääkeyrityksille, apteekeille ja terveydenhuollon toimijoille. Autamme asiakkaitamme menestymään kliinisestä lääketutkimuksesta aina kuluttajapalveluihin saakka”, sanoo Kimmo Virtanen, johtaja, Oriola-KD:n Palvelut-liiketoiminta-alue.

”Panostamme molemmat voimakkaasti palveluliiketoiminnan kehittämiseen, mikä on erinomainen lähtökohta vahvalle kumppanuudelle. Yhdessä olemme vahva toimija Pohjoismaissa ja Baltiassa ja tarjoamme asiakkaillemme laajan palveluvalikoiman”, toteaa Farentan toimitusjohtaja Mikko Veräjänkorva.

Lisätietoja:

Oriola-KD Kimmo Virtanen johtaja, Palvelut-liiketoiminta-alue puh. 010 429 2069 sähköposti: kimmo.virtanen@oriola.com

Farenta Mikko Veräjänkorva toimitusjohtaja puh. 010 4398 210 sähköposti: mikko.verajankorva@farenta.fi